Pohjaus

Rannarin suutaripalvelu on keskittynyt kiipeilykenkien pohjaamiseen sekä korjaukseen. Kiipeilykenkiä on mahdollista pohjata useamman kerran mallista riippuen. Tossut kannattaa korjata ennen kuin kumi on kulunut kärjistä puhki. Pohjauksen yhteydessä korjaamme myös rikkinäiset tarrat sekä repsottavat kumit.

Pohjakumeina käytämme:

〉5.10 Stealth C4

〉Vibram XS Grip 2

〉Vibram XS Edge

Suosittelemme käytettävän samaa kumimateriaalia mitä kengissä on alkuperäisesti käytetty. Jos kumimateriaalit poikkeavat jäykkyydeltään alkuperäisestä, liimatut saumat ovat suuremmalla rasituksella.

Hinnasto:

Kenkien pohjaus 41 €
Kenkien tarrojen korjaus ilman pohjausta 7€

P1190015 (2)

Mihin kenkiä voi tuoda pohjattavaksi?

Kengät voi tuoda pohjattavaksi Tampereen Kiipeilykeskukseen .

Maksu tapahtuu kassalla samalla kun jätät kengät korjaukseen. Saat tekstiviestin kun kengät ovat valmiina.

Kenkien korjausaika on enintään 2 viikkoa riippuen ruuhkasta. Pyrimme huomioimaan myös kiireellisyystoiveita mahdollisuuksien mukaan.

Postitus:

〉Laita kenkien mukaan viesti jossa on nimesi, osoitteesi (lähimmän pakettiautomaatin nimi takaisinlähetystä varten) ja puhelinnumerosi.

〉Kerro myös mitä haluat kengille tehtävän sekä kumivaihtoehto jolla haluat kenkäsi pohjattavan.

〉Jos sinulla on erityistoiveita pohjan paksuudesta tai muista korjaustoiveista niin senkin mielellään haluaisimme tietää.

〉Korjaamme kenkäsi ja postitamme ne sinulle takaisin. Kenkien mukana saat laskun. Postituksesta laskutamme korjauksen hinnan sekä postimaksun.

Kenkiä voi postittaa osoitteeseen: 
Katja Hartikainen, Lielahdenkatu 12, 33400 TAMPERE
p. 040 185 1085 email: info.rannari@gmail.com
Pakettiautomaatti: Lielahden Prisma

Kiipeilykeskukset ja Kiipeilyseurat: Olemme kiinnostuneita yhteistyöstä seurojen ja kiipeilykeskusten kanssa. Jos haluatte neuvotella jäsenalennuksesta tai muusta yhteistyöstä niin ottakaa rohkeasti yhteyttä.

Kenkäparin kulumiseen vaikuttaa moni asia. Tässä muutama vinkki miten saat kengistäsi pitkäikäisemmät:

• Kiipeilykenkä on suunniteltu kiipeämiseen. Pitäessäsi taukoa kiipeilystä tai jos varmistat, ota kengät pois jalasta. Kävelyssä ja kiipeilyssä jalkaterää käytetään hyvin eri tavoilla. Lähestymiskengät ovat eri kengät kuin kiipeilykengät.

• Puhdista kiipeilykengän pohjat ennen kuin lähdet kiipeämään. Näin varmistat sen että kengät eivät lipsu eikä otteet lasitu. Lasittuminen on iso ongelma Euroopassa monilla kallioilla.

• Älä jätä kenkiä kuumaan autoon. Liima jota on käytetty kiipeilykengän valmistuksessa aktivoituu lämpimässä. Aktivoituessa liiman pito heikkenee.

• Älä pese kiipeilykenkiä pesukoneessa. Liima jota on käytetty kiipeilykengän valmistuksessa aktivoituu lämpimässä. Aktivoituessa liiman pito heikkenee.

• Opettele kiipeämään hyvällä jalkatekniikalla. Mitä enemmän joudut etsimään jalkkiksia ja jalat lipsuvat sitä enemmän kulutat myös kenkiä.

• Säilytä kenkiä kuivassa ja ilmavassa paikassa.

• Pohjaa kengät ennen kuin kumi on puhki.

Jos sinulla on kysyttävää pohjauksesta ota yhteyttä